Dragă cititor


Este adevărat, acesta nu e decât un alt Blog în noianul de Bloguri de pe Planeta Internet, şi  este, în primul rând, o consecinţă a evenimentelor care mi-au trezit dorinţa de a-mi afirma punctul de vedere, deventă din ce în ce mai intensă în ultimii ani. S-ar putea ca cele scrise de mine să treacă aproape neobservate, dar s-ar putea, la fel de bine, să genereze atitudini adverse – lucru absolut firesc.

Recent, m-am confruntat cu o situaţie delicată, aceea  de a cenzura unele comentarii (chiar dacă Blogul se află, deocamdată, „în construcţie” şi nu este foarte frecventat, uite că s-a întâmplat să fiu nevoită să modific texte ce depășeau limitele bunei cuviințe) – comentarii care, în alt context, în alt mediu, probabil, n-ar fi fost considerate inoportune sau indecente.  A trebuit să-mi pun serios întrebarea, dacă vreau să păstrez specificul acestui Blog (puteam alege să-i limitez audiența). Răspunsul e DA, doresc să continuu în cheia în care am conceput acest Blog, dedicat fiinţelor şi lucrurilor dragi (care mă inspiră şi care dau sens existenţei mele), umplut cu informaţie pe care am reuşit să o adun printr-un exerciţiu riguros de triere a datelor şi de contrapunere/analiză a lor, agrementat cu acele inevitabile digresiuni sentimentale de care ne facem vinovaţi cu toţii…

N-aş vrea/nu-mi place/ rolul de cenzor, aş vrea o comunicare liberă şi sinceră, fapt pentru care sunt nevoită să-i  rog pe eventualii cititori/comentatori/ să respecte natura/tematica/ şi specificul acestui Blog şi, mai ales, să ţină cont de faptul că este un Blog public, accesibil tuturor categoriilor de utilizatori.  Lucru pentru care le mulţumesc din toată inima.

Cu speranţa că suntem ceva mai mulţi – cei care gândim şi simţim în acest fel –

ArGribincea

Bucureşti, 14 martie 2009

8 răspunsuri sa “Dragă cititor”

 1. Vaduva Laurentiu martie 22, 2009 la 9:18 pm #

  Vai, ce neplacut… rolul de cenzor, suna ca la societatile comerciale, daca nu mai rau, ca in societatea romana, (sa ne aducem aminte de Cato Cenzorul care a murit totusi citind Phaidon inainte de a-si da moartea). Eu, in locul domniei -voastre stimata, Argentina Gribincea, n-as cenzura nimic, pentru ca am trait destul in cenzura ca sa mai ne cenzuram si intre noi acum …si, oricum, nebunii si mai-slobozii-la-gura, tot nebuni si decoltati la gura raman, chiar daca ii cenzuram noi… Sa le fie rusine (daca au fost de fata cand El a impartit rusinea ) si …atat.

  • argribincea martie 22, 2009 la 9:52 pm #

   Vă înţeleg perfect, domnule Văduva. Şi sper să mă înţelegeţi şi dvs pe mine. 🙂

   Dacă acest blog ar fi fost consacrat doar Poeziei, poate că orice fel de cenzură ar fi fost chiar un sacrilegiu (deşi, nu cred că există vreo scuză pentru confuzia care se face adesea între libertate şi „slobozenie verbală/comportamentală” (sau între „democraţie” şi „anarhie”)). Dar blogul acesta nu a fost conceput doar ca un Atelier literar (deşi are şi acest scop), ci, mai întâi, ca un loc în care diversele idei şi atitudini trebuie să-şi găsească expresia – de preferat, una decentă… 🙂 Deaceea cititiorii n-ar trebui să se supere, dacă îi rog să respecte anumite rigori.

   Mi-aţi sugerat, prin acest comentariu, ideea de a specifica ce fel de comentarii nu pot fi acceptate, şi vă mulţumesc pentru asta (la fel cum vă mulţumesc pentru că aţi avut răbdarea să citiţi cele scrise aici)!

 2. Vaduva Laurentiu martie 23, 2009 la 4:36 am #

  Ohh, magulit e fiecare, cand de tine se vorbeste… sau mai aproape de noi, ohh, vanitate a vanitatii… Multumirile domniei-voastre au efect de… opium, ca religia pentru popoare, asupra mea… Sper sa fie sincere pentru ca, altfel, nu-mi genereaza acea stare psihedelica, care, mai apoi, ma duce catre cea de gratie… si o luam de la capat… cu cenzura… Cine-a spus ca nu ne invartim in cerc precum un caine (fie el si …celest) in jurul cozii? Viata e ciclica, nu doar istoria… intrebarea nu e decat… cat de mare e… cercul… Al meu, sper sa fie cat mai mare, desi, constanta, (3,14(14)), tot asta e… si de aici putem broda aproape spre… infinit cu gandurile (depinde si cat de repede se inchide cercul, sau poetic spus, cat de repede survine 3,14-le de moarte (pre moarte calcand, sa speram…)

 3. argribincea martie 23, 2009 la 12:15 pm #

  Aluzia la efectul stupefiant al „laudei” (chiar dacă a fost demonstrat ştiinţific) nu mă prea încântă. Nici analogia cu Marx (un dependent de stupefiante)… 🙂 Nu am avut intenţia de a vă „ameţi”, ci de a vă încuraja să mai scrieţi, pentru că într-adevăr mă bucură interesul dvs. pentru acest blog. Mă bucur să constat că vă simţiţi bine pe acest blog. Şi cred că aici aveţi destul teren pentru „desfăşurare de forţe”: de la realităţi/actualităţi la ficţiune şi viceversa…

  Despre cenzură să nu mai discutâm, domnule Văduva. Am eu grijă de tot, rolul de păstoriţă, în acest caz, este al meu – că tot vorbisem adineaori despre mioritism… 🙂

 4. Vaduva Laurentiu martie 23, 2009 la 8:01 pm #

  Ha, ha, ha, ma faceti indirect si… berbec… Vai mie, draguta pastorita, dar acum chiar simt nevoia sa… impung… vai de cel impuns… Nu pot sa impung, dar pot… lovi cu coada gratie zodiei mele… Poate am s-o fac, cine stie ?!

  • Argentina Gribincea martie 23, 2009 la 8:47 pm #

   No, acuma cine interpretează greşit (exagerat) o biată replică, ce nu e decât puţin (auto)ironică?

   P.S. Nu voiam să vă ofensez, doar am ţinut să vă las să vedeţi şi aspectul ironic/sarcastic al discuţiilor noastre. Am greşit cumva? În acest caz, îmi cer scuze.

 5. Vaduva Laurentiu aprilie 9, 2009 la 8:38 pm #

  Parca v-as cunoaste de foarte mult timp… Nu e bine sa va scuzati si macar si pentru ca cine se scuza se acuza… Avem momente cand ne credem mai importanti si mai putin muritori, momente cand trecem la act cu incredere si… orbire chiar, ne inflacaram… Dupa aceea, vine ceva (un eveniment, lato-sensu) si trecerea la act de mai inainte ni se pare un… act ratat, cum ar zice Freud (dar in alt sens ). In fond asta e profund omenesc (Omenesc, prea omenesc zice F. Nietzsche) si nu ar trebui sa deranjeze (depinde de om, totusi, in sens de receptor)… Chiar as vrea sa mai scriu ceva care sa trebuiasca cenzurat dar nu mai pot… E o sfarseala in mine (poate in noi, gratie unor evenimente recente, nu prea placute, care nu au a face deloc cu ideea de dreptate sau de Bine), incat ma simt incapabil de a fi ofensat, suparat, atacat, furios, etc… Nici macar de durere nu mai suntem capabili (sa o… suferim), devenim… cataleptici… Scuzele, in consecinta, nu sunt acceptate, pentru ca sunt fara obiect ramase…

  • Argentina Gribincea aprilie 9, 2009 la 10:05 pm #

   Îmi pare rău. Aş fi preferat şi eu un mesaj pe care să-l cenzurez (şi, dacă ar fi conţinut acele expresii/imagini licenţioase, l-aş fi cenzurat, sigur), decât să citesc un mesaj ca acesta, cam trist adică…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

CR3W

It's just G.

Blog-ul lui Adrian

Gânduri, şoapte, pași în strungi şi verbe…

J.J. Anderson's Blog

Someday, what follows will be referred to as “his early works.”

Cafeaua de dimineață

Cuvinte dintr-o ceașcă de cafea

Cosmisian - Neoproză „smart emotional”

Mouelle Roucher „Eratele sunt mai bune decât ciornele publicate. Eratele sunt răzbirea unui scriitor care spune adevărul.” ~ Lucette „Degetele tale sunt definiția sofisticată a unui semn de carte perpetuu”

Гастрономия - просто вкусно

Человек есть то, что он ест.

Drumurile lui Spetcu

Blog de om umblat

II SI CAMASI STILIZATE

Pasiune pentru frumos si traditie

papillon de nuit

On ne voit bien qu'avec le coeur. L'essentiel est invisible pour les yeux.

a dweller's confessions

confessions by a 20-year-old wallflower

The Soft Pillow

He became ink in her pen and she never stopped writing.

dan moldovan

blog de poze

Doru Braia

Talk Soc

A Dose A Day

Inspirations for Nurses (and non-nurses)

A.D. Martin

writing - novels - film - television - video games - other stuff

Saltarosgarden

A garden of my dreams coming to live!

Comunităţi de Prieteni: "Toţi pentru unul, unul pentru toţi"

Communities Of Friends - All For One & One For All

Condamnat la prietenie!

Căci mor trăind...

Ami

Don`t believe in stories, believe in what yo can do!

Doina Soltan

"Cele mai frumoase locuri prin care am umblat au fost sufletele oamenilor pe care i-am iubit." Irina Binder

Compendiu de istorie și diplomație

“Vrei să admiri un om? Privește-l din îndepărtare…” - Adrian Sereș -

infinitdegânduri

Loneliness ends with love.

Gheorghe Cuciureanu

În fond despre ştiinţă

prietendevremerea

O vorba buna

…touch my sound…

Where sound can be touched, felt and seen.

Ivano Mingotti

Pagina ufficiale autore

Gustosel

Descoperă bucuria de a găti acasă!

Gheorghe BREGA

Deputat în Parlamentul Republicii Moldova

andreibotnari.wordpress.com/

Andrei Botnari. Photography and travel blog

PoliteiaWorld

Quis custodiet ipsos custodes?

Anghel

A great WordPress.com site

SECRETELE SĂNĂTĂȚII ȘI FRUMUSEȚII CU MARIA BOTNARU

Nu poți cumpăra timpul, dragostea și sănătatea cu toți banii lumii

Memoria Fonogramica

Muzici vechi pentru urechi noi

Elena Tănăsescu

Put a little magic in your life

Viva la vida

despre muzica

baletalessia

un site despre balet

The Tragic Life of Frank

Around five minutes ago I had this sudden revelation; that my life is quite sufficiently, tragic.

Motoare 2 timpi

Otto von Diesel

La margine de timp

Credinta te poate ajuta sa muti muntii din loc, iar dragostea te ajuta sa ii treci...

ANDREEA VASILE

Povești despre oameni ca tine

Sree is travelling

Travel blog of Sreejith Vijayakumar

Sparkle And Love

By Romina Talpos

Balet la superlativ

First comes the sweat. Then comes the beauty if you're very lucky and have said your prayers. (George Balanchine)

ȘTEFAN SECĂREANU

Blog personal

%d blogeri au apreciat: