About/Prolog


 

Ar.GribinceaDintre toate oportunităţile şi mijloacele de (auto)afirmare, am preferat, într-un sfârşit, scrisul. Nu pentru că alte arte mi-ar fi mai puţin simpatice (dimpotrivă!), ci pentru că dincolo de ceea ce facem şi ce suntem este Cuvântul, care ne defineşte.

105 răspunsuri sa “About/Prolog”

 1. Vaduva Laurentiu martie 10, 2009 la 10:06 pm #

  Nu e asa ca, atunci cand a fost facuta poza, plutea o floare de tei, (in)launtrul unei gandiri abstracte (asa zice Nichita frumosului-fenomen-minune care e dragostea) iar tu te uitai, fericita…la ea ?

  • argribincea martie 10, 2009 la 10:12 pm #

   No comment…

 2. Vaduva Laurentiu martie 12, 2009 la 9:09 pm #

  Nici nu e …nevoie , se vede din satelit …

 3. Gheorghe aprilie 23, 2009 la 4:56 am #

  Bravo!

  • Argentina Gribincea aprilie 23, 2009 la 6:54 pm #

   Dragă Gheorghe, nu ştiu pentru cine (şi nici pentru ce) e acest „bravo”: pentru mine sau pentru Laurenţiu… 🙂 , dar îţi mulţumesc pentru replică. Din păcate, azi blogul meu nu prea merge, dovadă că nu sunt afişate comentariile recente (eu nu le pot vedea, cel puţin), şi nici statisticile nu sunt corecte, din câte am observat. Sper că e o problemă temporară, care se va remedia cât de curând.

 4. Pantea Calin august 31, 2009 la 8:06 pm #

  Stimata doamna Argentina Gribincea,
  Ma bucur sa descopar un blog al dumneavoastra! Daca ati stii cat am cautat cartea Politica de moldovenizare in RASSM. Singurul regret e ca este in limba rusa. Va scriu in speranta ca puteti sa ma ajutati cu cateva informatii la care poate aveti acces.
  In primul rand m-ar interesa sa gasesc pe undeva o harta sau o lege care sa prezinte in amanuntime impartirea administrativa a Basarabiei intre 1941-1944 la nivel de raioane.
  Si in al doilea rand m-ar interesa datele etnice pe localitati ale recensamantultui PMR din 2004. As avea nevoie de ele pt a completa o harta etnica a Moldovei pe care am realizat-o si am pus-o pe wikipedia.
  Va multumesc cu anticipatie.
  Cu stima, Pantea Calin, Oradea

  • Argentina Gribincea septembrie 1, 2009 la 10:02 am #

   Stimate domnule Călin Pantea, și eu mă bucur să știu că lucrarea noastră este de folos.

   ”Politica de moldovenizare…” este o culegere de documente. Cartea e scrisă în română, dar documentele încluse în ea sunt reproduse exact așa cum figurează în arhive: în rusă, în română, cu alfabet rusesc, și în română, cu alfabet latin. De aici dificultatea ”uniformizării” cărții. Sigur că ne-am gândit la diverse forme de a ”explica” textele scrise în rusă sau în acel limbaj greu de înțeles, folosit în unele documente. Am avut intenția de a scoate o a doua ediție, cu explicațiile de rigoare, mai ales că prima ediție a apărut în tiraj extrem de mic și… cu multe greșeli, chiar în prefața cărții. Din păcate, cel puțin la ora actuală, o reeditare nu este posibilă.

   În ce privește celelalte două aspecte la care va referiți, voi reveni ceva mai târziu, eventual vă voi contacta pe e-mail. Deocamdată, aflându-mă în deplasare, nu am posibilitatea de a găsi informația de care aveți nevoie. Poate vă ajut cu ceva, dacă vă spun că recensământul din 2004 nu a acoperit și regiunea transnistreană, oficialitățile de la Tiraspol organizând un recensământ ”transnistrean” ceva mai târziu (în 2005, dacă nu greșesc). De notat că ambele recensăminte ar trebui analizate în acel spirit crtic, pe care e bine să-l păstrăm față de orice document oficial provenind din fosta URSS, falsificarea datelor statistice fiind una dintre cele mai ”puternice” tradiții sovietice pe care le-au moștenit unele regimuri (neo- sau proto -comuniste) post-sovietice.

   Cu urări de bine, pe curând!

   A.Gribincea

   • Pantea Calin septembrie 1, 2009 la 7:22 pm #

    Va multumesc foarte mult pentru amabilitatea de a-mi raspunde. M-am ocupat si eu de problema RASSM si rezultatul muncii mele il puteti vedea aici:

    In ceea ce priveste recensamantul din 2004 din Moldova, am reusit sa cartografiez datele etnice aici: http://ro.wikipedia.org/wiki/Fi%C5%9Fier:Harta_etnica_a_Republicii_Moldova_-_2004.jpg Imi lipsesc din pacate datele pt Transnistria care a organizat separat recensamantul in octombrie 2004. Datele au fost publicate in cateva volume la Tiraspol dar nu am reusit sa fac rost decat de datele pe raioane. Cu speranta ca imi puteti da o mana de ajutor va multumesc inca odata si va doresc numai bine.
    Cu stima, Pantea Calin, Oradea

    • Argentina Gribincea septembrie 1, 2009 la 9:37 pm #

     Apreciez interesul dvs., care, astăzi, e o rara avis. 🙂

     Din păcate, trebuie să amânăm discuția pe acest subiect, cel puțin cu o săptămână. Subliniez că nu am văzut volumele despre care vorbiți (eu fiind, în acei ani, în afara hotarelor R.Moldova, nu am putut face rost de toate publicațiile care mă interesau), dar am în arhiva mea virtuală datele acelui recensământ, provenite din surse științifice, credibile. Când o să am posibilitatea să le accesez, o să vi le trimit neapărat.

 5. amica octombrie 17, 2009 la 12:27 pm #

  Buna! Felicitari pentru blog.

 6. amica octombrie 17, 2009 la 12:29 pm #

  Are dreptate Laurentiu, poza e foarte sugestiva.

 7. Pantea Calin noiembrie 4, 2009 la 10:32 am #

  Stimata doamna Argentina Gribincea,
  Va scriu pentru a va reaminti rugamintea mea legata de datele amanuntite ale recensamantului din 2004 efectuat de Tiraspol in asa zisa RMN. Daca cumva ma puteti ajuta va rog nu ma uitati.
  Cu stima, Pantea Calin, Oradea

  • Argentina Gribincea noiembrie 4, 2009 la 1:08 pm #

   Stimate domnule Pantea, nu am uitat, dar, din pacate, inca nu am posibilitatea de a lucra la un calculator (deci, nici posibilitatea de a cauta informatia solicitata de dvs.). Sper insa ca aceasta situatie sa nu dureze prea mult de acum incolo… Voi avea multe de recuperat in clipa in care imi voi „recapata” accesul la un computer (preferabil la vechiul meu computer), dar promit sa nu uit sa caut datele referitoare la componenta (si distributia) etnica in stanga Nistrului. (Nu sunt convinsa ca am aceste date, sper ca le am).

   Ganduri bune.

   arg.

   P.S. Deocamdata, iata „povestea” unei harti similare, elaborata de doi cercetatori, unul din R.Moldova si altul din Austria, relatata intr-un interviu publicat in ziarul Flux: http://www.infoportal.md/presa/82774. Dupa cum se poate vedea, nu exista date exacte privind Transnistria (datele privind teritoriul dintre Prut si Nistru sunt si ele inexacte, numeroasele comentarii critice ale observatorilor straini care au supravegheat procesul, in 2004, fiind deosebit de elocvente, dupa parerea mea). Regret ca nu pot face rost imadiat de lucrarea in cauza, nefiind la Chisinau acum… Sunt curioasa si eu sa vad o harta a constiintei etnice a populatiei din RM, desi, cunoscand complexitatea problemei identitare de la noi, inteleg ca nicio harta elaborata in perioada prezenta nu poate fi decat o reflectie a politicilor de subminare a romanismului si de descurajare a manifestarii constiintei romanesti, si nu o harta a constiintei etnice… Repet, pentru ca nu exista date statistice credibile. Consider ca orice lucrare de acest fel trebuie analizata prin prisma acelor politici romanofobe ale clasei conducatoare de la Chisinau, care descurajeaza sinceritatea declaratiilor privind identitatea etnica a indivizilor si, implicit, manifestarea/relevarea constiintei etnice reale.

   • Pantea Calin noiembrie 4, 2009 la 4:07 pm #

    Multumesc pentru raspuns. Din pacate datele oficiale sunt singurele complete si detaliate si de la ele se poate porni intr-o analiza de detaliu a situatiei etnice la nivel de localitati. Cateva imagini cu Harta constiintei etnice in Republica Moldova va pot trimite prin e-mail daca sunteti interesata. Nu au o calitate foarte buna dar totusi sunt vizibile toate detaliile.
    Toate cele bune,
    Pantea Calin

    • Argentina Gribincea noiembrie 4, 2009 la 6:19 pm #

     Inteleg acest lucru si nu contest necesitatea unor astfel de cercetari. Dupa parerea mea, insa, orice studiu care nu mentioneaza relativitatea/inexactitatea datelor pe care se intemeeaza are carente serioase la capitolul metodologie. Spun asta, fiind constienta de faptul ca, in principiu, orice studiu pe aceasta tema este extrem de vulnerabil – din aceleasi cauze.

     Sigur ca ma intereseaza Harta despre care vorbim si v-as fi recunoscatoare, daca mi-ati trimite imaginile respective. Problema e ca nu le voi putea vizualiza, decat atunci cand voi putea scrie, mai mult decat niste scurte replici, pe Blog.

     Va multumesc pentru tot: atat pentru interesul dvs, cat si pentru rabdare. 🙂

     • Pantea Calin noiembrie 5, 2009 la 4:35 pm #

      Placerea este a mea. Doar sa-mi dati un semn pe e-mail sa va pot trimite imaginile.

 8. Izaak Vaidergorn mai 5, 2010 la 4:01 am #

  Hi,
  I’ve been in Moldavia in 1998 visting my granparents town.I’ve met lot of nice people but unfortunally I haven’t their adresses .I have many photos and films with SILVIU FUSU .Do you have his e-mail or telephone,?

  • Argentina Gribincea mai 5, 2010 la 10:30 am #

   Hi! Nice to meet you!

   Unfortunatelly, I don’t have any address of Silviu Fusu. I’ll try to find out or should I give him your e-mail address?

 9. Mircea Cucu mai 17, 2010 la 1:04 pm #

  „don’t cry for me argentina!” says lady romania 🙂

  • Argentina Gribincea mai 17, 2010 la 1:12 pm #

   Hello, Mircea Cucu! 🙂

   Mă bucur de vizită. Neașteptată. 🙂

   P.S. De una ar trebui să fim mulțumiți mereu: numele noastre, care ne dau puterea de a obține zâmbete… 🙂

   • Mircea Cucu mai 17, 2010 la 2:46 pm #

    da, numele pot smulg zâmbete, dar numai de pe feţele ce deja râd 😉

    vizita mea cea neaşteaptată a dat peste un blog neaşteptat. există un somn al ochilor deschişi, din care mă trezesc cu drag să văd alţi ochi frumoşi. ţi-ai lăsat ceva suflet aici. probabil, din preaplin.

    • Argentina Gribincea mai 17, 2010 la 2:51 pm #

     Daaa? Mulțumesc!!!

     ”Beauty is in the eye of the beholder” – asta cred că e explicația (care există!)…

     Apropo, am lăsat și un comentariu pe undeva, unde Plouă cu Domni, da cred că a intrat din nou la spam, ca de obicei (”prietenii știu de ce”)… 🙂

 10. Mircea Cucu mai 17, 2010 la 3:38 pm #

  hm, nu-mi vine să cred: da, comentariul tău era la spam!
  desigur, cineva vrea să mă protejeze, cineva care s-a făcut frate cu dracu’ ca să aţină la punte trecerea.

  • Argentina Gribincea mai 17, 2010 la 3:43 pm #

   Mie îmi vine să cred, pentru că… povestea e mai veche. Și credeam că am rezolvat-o, așa m-au asigurat cei de la WordPress, dar… văd că nu.

   • Mircea Cucu mai 17, 2010 la 5:43 pm #

    cu cât sunt mai vechi, unele poveşti devin şi mai frumoase, şi mai ireale, de parcă lumea s-ar putea salva minţind istoria. fac remarca asta doar de amoru’ ei! 😀

    • Argentina Gribincea mai 17, 2010 la 5:50 pm #

     Frumoasă remarca (mai puțin povestea cu mesajele mele dispărute în coșurile de gunoi ale blogosferei – poveste ce m-a făcut să revăd setările blogului, astfel încât să fie nevoie de aprobarea mea pentru orice comentariu – mă cam dezobișnuisem de acest rol)…

     P.S. Totuși, aș avea nevoie să precizezi: de dragul/amorul cui este remarca? Al istoriei sau al remarcii (chit că e frumoasă, am mai zis…)? 🙂

 11. Helleojagasip iunie 18, 2010 la 7:42 pm #

  Hi VEry nice posts i’sure i’sts nice

 12. Political Gifts ianuarie 18, 2011 la 8:56 am #

  Well my browsing was a success in that I stumbled upon your engrossing post while searching for articles discussing life in the US. I run a small manufacturingestablishment in Spring, Texas that makes political gifts. Come visit my site sometime. Keep up the good work with your blog.

 13. Zackary Berte ianuarie 18, 2011 la 12:05 pm #

  Hey there Are you aware that your header isn’t showing up when browsing in Firefox, it appears to be good in explorer though.Greets

 14. costume sur mesure ianuarie 19, 2011 la 7:31 am #

  I think other website proprietors should take this site as an model, very clean and magnificent user friendly style and design, as well as the content. You’re an expert in this topic!

 15. Argentina Gribincea ianuarie 23, 2011 la 10:14 am #

  Very kind… spam of you! Sorry, but I had to remove the URL. So that it looks like a nice comment now. Anyway, thanks! 🙂

 16. Oolong tea ianuarie 30, 2011 la 10:12 am #

  Its a really great post iv saw, thanks!

 17. movie reviews and ratings ianuarie 30, 2011 la 6:42 pm #

  Can I simply say what a aid to seek out somebody who really is aware of what theyre talking about on the internet. You undoubtedly know how one can carry a difficulty to light and make it important. Extra folks need to read this and perceive this facet of the story. I cant imagine youre not more well-liked since you positively have the gift.

 18. DCUO Guides februarie 12, 2011 la 6:35 am #

  I am extremely impressed with your writing skills about cityille as well as with the layout on your weblog. Is this a paid theme or did you modify it yourself? Anyway keep up the excellent quality writing, it’s rare to see a great blog like this one today..

 19. JO martie 30, 2011 la 6:41 am #

  RSS Feeds on your blog sometimes does not work.;*~,:

 20. Kit aprilie 1, 2011 la 10:32 am #

  I’m a blog crazed person and i love to read cool blog like yours.;’*,.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

CR3W

It's just G.

Blog-ul lui Adrian

Gânduri, şoapte, pași în strungi şi verbe…

J.J. Anderson's Blog

Someday, what follows will be referred to as “his early works.”

Cafeaua de dimineață

Cuvinte dintr-o ceașcă de cafea

Cosmisian - Neoproză „smart emotional”

Mouelle Roucher „Eratele sunt mai bune decât ciornele publicate. Eratele sunt răzbirea unui scriitor care spune adevărul.” ~ Lucette „Degetele tale sunt definiția sofisticată a unui semn de carte perpetuu”

Гастрономия - просто вкусно

Человек есть то, что он ест.

Drumurile lui Spetcu

Blog de om umblat

II SI CAMASI STILIZATE

Pasiune pentru frumos si traditie

papillon de nuit

On ne voit bien qu'avec le coeur. L'essentiel est invisible pour les yeux.

a dweller's confessions

confessions by a 20-year-old wallflower

The Soft Pillow

He became ink in her pen and she never stopped writing.

dan moldovan

blog de poze

Doru Braia

Talk Soc

A Dose A Day

Inspirations for Nurses (and non-nurses)

A.D. Martin

writing - novels - film - television - video games - other stuff

Saltarosgarden

A garden of my dreams coming to live!

Comunităţi de Prieteni: "Toţi pentru unul, unul pentru toţi"

Communities Of Friends - All For One & One For All

Condamnat la prietenie!

Căci mor trăind...

Ami

Don`t believe in stories, believe in what yo can do!

Doina Soltan

"Cele mai frumoase locuri prin care am umblat au fost sufletele oamenilor pe care i-am iubit." Irina Binder

Compendiu de istorie și diplomație

“Vrei să admiri un om? Privește-l din îndepărtare…” - Adrian Sereș -

infinitdegânduri

Loneliness ends with love.

Gheorghe Cuciureanu

În fond despre ştiinţă

prietendevremerea

O vorba buna

…touch my sound…

Where sound can be touched, felt and seen.

Ivano Mingotti

Pagina ufficiale autore

Gustosel

Descoperă bucuria de a găti acasă!

Gheorghe BREGA

Deputat în Parlamentul Republicii Moldova

andreibotnari.wordpress.com/

Andrei Botnari. Photography and travel blog

PoliteiaWorld

Quis custodiet ipsos custodes?

Anghel

A great WordPress.com site

SECRETELE SĂNĂTĂȚII ȘI FRUMUSEȚII CU MARIA BOTNARU

Nu poți cumpăra timpul, dragostea și sănătatea cu toți banii lumii

Memoria Fonogramica

Muzici vechi pentru urechi noi

Elena Tănăsescu

Put a little magic in your life

Viva la vida

despre muzica

baletalessia

un site despre balet

The Tragic Life of Frank

Around five minutes ago I had this sudden revelation; that my life is quite sufficiently, tragic.

Motoare 2 timpi

Otto von Diesel

La margine de timp

Credinta te poate ajuta sa muti muntii din loc, iar dragostea te ajuta sa ii treci...

ANDREEA VASILE

Povești despre oameni ca tine

Sree is travelling

Travel blog of Sreejith Vijayakumar

Sparkle And Love

By Romina Talpos

Balet la superlativ

First comes the sweat. Then comes the beauty if you're very lucky and have said your prayers. (George Balanchine)

ȘTEFAN SECĂREANU

Blog personal

%d blogeri au apreciat: