România alege

22 Noi

Primele fotografii de la diverse secţii de votare din lume, inclusiv în Basarabia. Aştept cu nerăbdare să văd cum au votat românii…

***

La secţiile de votare din Chişinău s-au format deja cozi (asta apropo de o comentariile unor analişti care vorbeau despre inutilitatea deschiderii unor secţii de votare suplimentare în Republica Moldova – din păcate, mulţi dintre comentatorii politici din Ţară nu cunosc prea bine situaţia românilor de peste Prut)…

***

Ambasada României de la Chişinău ar putea cere chiar prelungirea timpului de vot, scrie ziua.ro. Motivul: aşa cum au arătat alegerile precedente, numărul românilor care vin să voteze la Chişinău depăşeşte capacităţile Ambasadei, astfel încât după închiderea secţiilor de votare mulţi dintre cetăţenii români din Chişinău nu reuşesc să-şi exercite dreptul la vot.

***

2009-11-22/12:11 Cetăţenii români din R. Moldova prezenţi la urnele de vot în ziua alegerilor preşedintelui din România şi desfăşurării referendumului naţional de duminică, 22 noiembrie, au spus că au venit la vot pentru a contribui la intrarea R. Moldova în Uniunea Europeană, după care va urma şi Unirea cu România, notează Info-Prim Neo.

La secţia de votare numărul 172, de pe str. Vlaicu Pârcălab, către ore 11.00, au votat peste 100 persoane, însă afară peste 70 de oameni au format coadă, a comunicat Radu Bejenaru, preşedintele secţiei de votare.

„Stau deja de o oră în rând, însă acesta nu mă face să renunţ la votare sau să plec la altă secţie. Voi rămâne aici atâta timp cât va fi nevoie şi voi vota”, spune Ion Dascăl, funcţionar, adăugând că pentru intrarea în Uniunea Europeană este gata să renunţe la timpul liber de duminică.

„Am votat pentru continuitate, stabilitate şi pentru intratra R. Moldova în Uniunea Europeană”, spune regizorul Silviu Silvian Fusu. De aceeaşi părere este şi Teodor Cojuşneanu, profesor universitar la Universitatea Agrară de Stat, spunând că, în primul rând, ţara are nevoie de înlesniri spre UE, iar „unirea va fi prin Europa”.

„Votez cu ţara mamă România, deoarece ea ne întind mâna şi ne cuprinde atunci când avem nevoie, iar Unirea poate să fie numai prin Europa. Unirea a fost posibilă dar din păcate nu am înţeles şi nu am reacţionat la timp”, spune Lica Dionis, profesor universitar la Universitatea Pedagogică „Ion Creangă”.

Cetăţenii români, inclusiv din R. Moldova, aleg astăzi preşedintele României şi participă la referendului privind transformarea legislativului României în unul unicameral, precum şi reducerea numărului de parlamentari. INFO-PRIM-NEO

***

În calitate de fapt divers: site-ul de ştiri OMEGA (afiliat comuniştilor, Omega fiind un grup media care a servit drept platforma propagandistică pentru PCRM în ultima campanie electorală din R.Moldova) a relatat incă de dimineaţă despre „multiplele nereguli” care au loc în timpul scrutinului din România, insistând, în mai multe ediţii, şi asupra unui fapt de propagandă electorală care a fost atestat la Chişinău: se pare că un tânăr a făcut propagandă electorală pentru un anume candidat, îmbrăcat într-o haină cu inscripţii electorale:

Angajaţii ambasadei României la Chişinău, care au admis ca un tânăr să facă agitaţie electorală în favoarea lui Traian Băsescu în ziua alegerilor prezidenţiale, chiar în secţia de votare, urmează să fie retraşi din funcţii şi pedepsiţi, consideră vicepreşedintele Partidului Naţional Liberal din România, Relu Fenechiu.

“Cel puţin, toţi angajaţii ambasadei care au admis o astfel de încălcare ar trebui retraşi şi să suporte consecinţele legii penale“, a declarat pentru agenţia OMEGA, Relu Fenechiu, comentând incidentul de la secţia de votare Nr.171 din incinta ambasadei României de la Chişinău.

Potrivit deputatului PNL, cazul reclamat “este una din sutele de ilegalităţi făcute de Traian Băsescu şi echipa lui în încercarea disperată de a se agăţa de Preşedinţia României“. “Nu este nicio diferenţă între ceea ce face Traian Băsescu şi ceea ce s-a întâmplat la dumneavoastră în Moldova. Mie îmi pare rău că după 20 de ani, democraţia în România nu şi-a spus cuvântul. Sperăm din toată inima că începând din această seară lucrurile vor fi tranşante şi Traian Băsescu va fi trecut pentru români“, a precizat Fenechiu pentru OMEGA.

 (Ştirea în întregime poate fi citită aici) .

***

Conform MAE al României,  Cei mai activi alegători sunt românii de la Chişinău, Bruxelles, Dublin, Viena şi Zaragoza.  Ştire Info-Prim care confirmă activismul votanţilor din RM. Alegători care au ţinut cu tot dinadinsul să-şi dea votul, în proporţie de 90, 7%, pentru Traian Băsescu

***

Discuţii aprinse pe toate posturile TV (realitatea, antena 3, B1 etc), pe forumuri şi bloguri, inclusiv pe Blogul Copacul din pădure …

***

Păreri despre votul românilor din R.Moldova: Europa Liberă.

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

vanilla

lovely damned teenage years

ZurliuBlog

"Trăiesc vremi de nebunie, dar, ca să le-nfrunt, îmi spun: Voi trăi cum mi se cere!... D-aia-s uneori... nebun.."--Goethe

Robson Cezar

"My work exists as an expression of "dar um jeitihno" - the Brazilian notion of "finding a way". For me, art is a means of survival."

CR3W

It's just G.

Blog-ul lui Adrian

Gânduri, şoapte, verbe în strungi şi versuri…

J.J. Anderson's Blog

Thoughts from the author of Trailer Park Juggernauts

Cafeaua de dimineață

Cuvinte dintr-o ceașcă de cafea

Cosmisian's Blog - Ganduri Neinfinite

De ce scriu în metafore? Metafora este, ca definiţie, o peşteră ascunsă pe o insulă necunoscută, învăluită în mister. Cine ajunge acolo, chiar întâmplător, poate găsi obiecte neidentificate ale unei culturi despre care poate doar bănuieşte ceva. E oarecum dificil să „demetaforizezi” scrisul, astfel că, îţi rămâne iluzia înţelegerii şi satisfacţia ei. Cine sunt eu? Sunt eu, un vinovat al metaforitei, o boală de cuvânt ce mi-a adus adesea alin căutării de expresie, Şi poate ţie confuzie. Metafora produce confuzie! Confuzia elaborează înţelesuri şi astfel fiecare înţelege ce vrea. Cine sunt eu? Sunt eu, un meşter al cuvintelor mele. Nu mi-e dificil să le găsesc, am o abundenţă pe care uneori trebuie doar să o rescriu. Nu aş spune că metafora este calea cea mai scurtă înspre semantica sufletului meu, ci doar înfrumuseţarea drumului.

Trubadur prin Avalon

Mi-aș dori ca într-o zi sufletele noastre să se privească de atât de aproape încât atunci când vom clipi să le atingem cu genele.

Гастрономия - просто вкусно

Человек есть то, что он ест.

Drumurile lui Spetcu

Blog de om umblat

II SI CAMASI STILIZATE

Pasiune pentru frumos si traditie

papillon de nuit

On ne voit bien qu'avec le coeur. L'essentiel est invisible pour les yeux.

a dweller's confessions

confessions by a 20-year-old wallflower

CritDicks.com

A precariously critical, humorous take on life’s interactions with food and drink!

Descopera misterele naturii

Discover the mysteries of nature

Tassles Of Intertwined Emotions

Poetry, Quotes & Random Thoughts

dan moldovan

blog de poze

find the details

Interiors news and finishing touches for homes

Doru Braia

Talk Soc

A Dose A Day

Inspirations for Nurses (and non-nurses)

A.D. Martin

writing - novels - film - television - video games - other stuff

Saltarosgarden

A garden of my dreams coming to live!

Comunităţi de Prieteni: "Toţi pentru unul, unul pentru toţi"

Communities Of Friends - All For One & One For All

Condamnat la prietenie!

Caci mor traind...

Ami

Don`t believe in stories, believe in what yo can do!

Doina Soltan

"Cele mai frumoase locuri prin care am umblat au fost sufletele oamenilor pe care i-am iubit." Irina Binder

Compendiu de istorie și diplomație

“Vrei să admiri un om? Privește-l din îndepărtare…” - Adrian Sereș -

infinitdegânduri

Loneliness ends with love.

Gheorghe Cuciureanu

În fond despre ştiinţă

prietendevremerea

O vorba buna

…touch my sound…

Where sound can be touched, felt and seen.

Ivano Mingotti

Pagina ufficiale autore

Gustosel

Descoperă bucuria de a găti acasă!

Gheorghe BREGA

Deputat în Parlamentul Republicii Moldova

andreibotnari.wordpress.com/

Andrei Botnari. Photography and travel blog

PoliteiaWorld

Quis custodiet ipsos custodes?

Cafeaua de dimineata

Cuvinte dintr-o ceașca de cafea

Anghel

A great WordPress.com site

SECRETELE SĂNĂTĂȚII ȘI FRUMUSEȚII CU MARIA BOTNARU

Nu poți cumpăra timpul, dragostea și sănătatea cu toți banii lumii

Folclor muzical românesc

„Cântă, măi frate române, pe graiul și limba ta și lasă cele străine ei de a și le cânta!” - Anton Pann

Elena Tănăsescu

Put a little magic in your life

%d blogeri au apreciat asta: